Папа Франциск - първа среща с Доналд Тръмп

Папа Франциск - първа среща с Доналд Тръмп
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    25.05.2017
  • Сподели:

чера, Доналд Тръмп направи първото си посещение като президент във Ватикана, където бе приет от папа Франциск. Основните въпроси, обсъдени на срещата са изменението на климата и имиграцията.

Пристигането на президента се случва, след като премина през Близкия изток в контекста на първото си международно турне - Саудитска Арабия, Израел и Палестина.

Визитата включваше аудиенция при папата и среща с държавния секретар на Светия престол, Пиетро Паролин. Срещата се проведе в личната библиотека на Апостолическия дворец, официалната резиденция на папата. Бяха разменени подаръци и бе представена на папата американската делегация. Тя включваше още държавния секретар Рекс Тилерсън и говорителката на Белия дом, Хоуп Хикс.

Следобед, Тръмп се срещна с италианския президент Серджо Матарела, а първата дама посети детска болница. Дъщерята на президента Иванка обсъди въпросите на миграцията с членове на религиозната общност на Сан Еджидио

В допълнение, Тръмп и неговата съпруга Мелания направиха обиколка на Сикстинската капела и базиликата Свети Петър, както и на други забележителности.

Станете почитател на Класа