Bitcoin увеличава стойността си с повече от $ 100 за ден

Bitcoin увеличава стойността си с повече от $ 100 за ден
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    25.05.2017
  • Сподели:

Най-известната криптовалута продължава да къса рекордите. След като премина $ 1000 в началото на януари и за кратко падна под тази стойност, сега неговият растеж е останал непоколебим и достигна над $ 2200.

Цифрата е поразителна, като се има предвид, че преди 6 месеца неговата стойност бе около $ 700.

Множество медии свързват ръста с вируса Wanna Cry защо предпочитанието на програмистите му бе Bitcoin като платежно средство. Така вирусната атака работи до известна степен като вирусна реклама. Компютрите, заразени с WannaCry излъчваха съобщение на техните екрани с линк, чрез който жертвите може да купят биткоини и да платят откупа.

Обяснението на вестник "Ел Observador" - "Само собственикът на виртуалния портфейл, може да осъществи достъп до средствата, така нападателите остават неразкриваеми. Тези и други престъпници се възползват от анонимността за изпиране на парите и няма начин да бъдат проследявани".

Дали от злонамерени потребители или други лица, биткоин се разглежда като потенциално средство за спестяване. "Това е най-добрият инвестиционен фонд днес. Очаква се пет пъти увеличение на стойността в рамките на една година", твърдят експерти.

Голяма част от увеличението на стойността се случва за сметка на азиатските инвеститори. Увеличеният поток идва от Индия и Китай и е бил предизвикан от падането на националните валути. Освен това, най-големите градове на Китай са ограничили своята финансова дейност и търсят легални инструменти, в които да инвестират и да постигнат по-добри условия, отколкото в банковата система.

От 1 април Bitcoin е признат от властите на Япония като легална форма на плащане и това решение на третата по големина икономика в света убеждава много инвеститори, че е сигурно средство.

Станете почитател на Класа