Сенатор Фейнстейн: "Доналд Тръмп ще подаде оставка скоро"

Сенатор Фейнстейн: "Доналд Тръмп ще подаде оставка скоро"
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    23.03.2017
  • Сподели:

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, "скоро ще подаде оставка, без да се налага да бъде отстраняван", прогнозира сенатор Даян Фейнстейн пред хора, които протестираха срещу президента в Лос Анджелис (Калифорния), съобщава "Индипендънт" ,

Тя е член на Правната комисия на Сената на САЩ и е направила тази прогноза, когато бе попитана защо Конгресът на САЩ не влага повече усилия в тази задача.

"Ние знаем, че нарушава закона всеки ден. Той има очевидни бизнес с Русия. Много от неговите действия са противоконституционни. Как ще го махнем?" попита един от активистите. В отговор на това Фейнстейн заяви "ние имаме много технически персонал, работещ по това".

Въпреки потенциалните несъответствия между текущите функции на обитателя на Белия дом и бизнес империята му, тя не уточни дали счита, че Тръмп вече е извършил някакво действие, което заслужава импийчмънт.

Самата Фейнстейн оцени, че "не трябва да се отчитат като разходи на правителството" пътуването до Дубай на децата му Доналд и Ерик за откриването на един от неговите голф клубове и "правене на бизнес за компанията" и разкри, че подготвя "няколко закони ", за да се избегне" конфликт на интереси ".

Досега единственият американски президент, който подаде оставка пред неизбежен импийчмънт е Ричард Никсън, докато лидерите на Андрю Джонсън и Бил Клинтън бяха изправени пред този процес, но оправдани от Сената на САЩ.

Станете почитател на Класа