Ердоган: „Турция може да преразгледа отношенията с "расистка, фашистка и жестока" Европа

Ердоган: „Турция може да преразгледа отношенията с "расистка, фашистка и жестока" Европа
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    23.03.2017
  • Сподели:

Във вторник турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че Анкара може да направи преоценка на отношенията си с ЕС, ако турският конституционен референдум, проведена на 16 април му даде допълнителни правомощия, защото тогава страната му ще бъде "различна".

Турският президент също така отбеляза, че "това не може да продължава", и страната му вече няма да се плаши от процеса на присъединяване към ЕС, "удължаван в продължение на много години". След вота, който ще се проведе в по-малко от един месец, "ние ще седнем на масата и Турция ще направи каквото е необходимо, за да защити интересите си", съобщава Хюриет дейли нюз.

Ердоган добави, че Европа днес напомня на "расистки, фашистки и жесток" континент отпреди Втората световна война и е обещал, че след 16 април, правителството на Холандия ще отговори за "влаченето по земята на брат миХюсеин Курт" - турски протестиращ, който е бил ухапан от полицейско куче по време на протест в подкрепа на Анкара в Ротердам.

Тези твърдения са увеличили напрежението между Турция и няколко европейски страни като Германия, Холандия и Австрия, които предотвратиха кампания за турския референдум на висши турски официални представители на тяхна територия и отмениха няколко демонстрации в подкрепа на тази кампания, мерки квалифицирани от Ердоган като " нацистки практики ".

Станете почитател на Класа