Северна Корея отново изстреля ракета

Северна Корея отново изстреля ракета
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    23.03.2017
  • Сподели:

Севернокорейските власти са извършили изстрелване на ракета от източното крайбрежие, в района на авиобаза Уонсан, съобщава информационна агенция Yonhap, цитирайки Министерството на отбраната на Южна Корея.

Типът ракета, използван в теста, които очевидно не е завършил успешно, е неизвестен. "Северна Корея изстреля ракета тази сутрин от близката военновъздушна база в района Уънсан, но се предполага, че е провал", гласи кратко изявление от южнокорейското Министерство на отбраната.

На фона на честите тестове с ракети, извършени от Пхенян, президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини на 17 март Северна Корея, че "се държи лошо и си играе със САЩ в продължение на години".

Междувременно държавният секретар на САЩ, Рекс Тилерсън каза в същия ден, че Вашингтон разглежда нова гама от мерки – от дипломатически и икономически характер, за разрешаване на ядрения проблем с Пхенян, заявявайки, че военното решение остава "опция на масата , тъй като стратегическото търпение по отношение на Северна Корея е изчерпано".

Междувременно Министерството на Съединението на Южна Корея (организация, работеща за обединението на двете Кореи) предупреждава, че Пхенян може да извърши по всяко време "ядрена провокация ".

От своя страна, японският премиер Шинзо Абе заяви по-рано този месец, че ракетната програма на Пхенян е достигнала "ново ниво на опасност."

Станете почитател на Класа