Нападение в Лондон с убити и ранени

Нападение в Лондон с убити и ранени
  • Публикация:  classa.bg**
  • Дата:  
    23.03.2017
  • Сподели:

Край парламента в Лондон е имало стрелба. Има най-малко четирима убити и десетки ранени, някои от които тежко. Според полицията, нападението е терористичен акт, а нападателят е действал сам.

 

 

 

 

 

Полицията в Лондон потвърди, че са загинали най-малко четирима души, включително нападателят. Има неизвестен засега брой ранени, някои от които - тежко. Един полицай е бил наръган с нож, а нападателят е бил прострелян от други полицаи. Депутатите са били помолени да не напускат сградата на парламента. Заседанието им е било прекъснато. Говорител на министър-председателката Тереза Мей съобщи, че тя се намира на сигурно място.

 

По-рано Би Би Си съобщи за най-малко два инцидента в центъра на британската столица. По данни на полицията, най-малко седем души са били ранени. Фотожурналист на агенция Ройтерс твърди, че ранените са повече от десет – на Уестминстърския мост пред сградата на парламента.

 

Полицията разследва терористичен акт

 

След стрелбата пред парламента полицията е започнала разследване. „Докато не научим повече за инцидента, ще го смятаме за терористично нападение", съобщи Скотланд Ярд в Туитър.

 

Междувременно властите призоваха свидетелите на предполагаемите две терористични нападения да предоставят снимки или видеоматериал на разследващите. От полицията помолиха да не се разпространяват в мрежата снимки или видеа на ранените при нападенията.

 

Полицията е била уведомена в 15:40 часа. В операцията са се включили и хеликоптери. Метростанцията „Уестминстър" е била затворена.

Станете почитател на Класа