Конгресът на САЩ:. "Няма доказателства за тайно споразумение между Тръмп и Русия"

Конгресът на САЩ:. "Няма доказателства за тайно споразумение между Тръмп и Русия"
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    21.03.2017
  • Сподели:

Председателят на Комисията по разузнаване на Конгреса на САЩ, Девин Нунес, каза, че досега не са намерили доказателства за твърдяното тайно споразумение между екипа на кампанията на Доналд Тръмп и Русия по време изборите през 2016.

"Във всичко, което имаме досега, няма доказателства за тайно споразумение," каза Нунес в интервю за Fox. Депутатът отбеляза също, че изтичането в медиите относно екс-съветника по Национална сигурност на Тръмп, Майкъл Флин, е "единственото престъпление, което ние знаем, че е било извършено".

Според Нунес, има елементи в рамките на разузнавателната общност, които пускат тази информация, за да подкопаят сегашната администрация на САЩ. Що се отнася до обвиненията, отправени от държавния глава към неговия предшественик, Барак Обама, че е наредил намеса в комуникациите на Trump Tower в Ню Йорк по време на президентската кампания, ръководителят на комисията каза, че не е намерено доказателство в подкрепа на това оплакване.

Обама отрече тези твърдения, но Белият дом поиска Конгресът да разследва бившия президент за предполагаема злоупотреба с власт.

Междувременно в понеделник директорите на ФБР Джеймс Коми и на Агенцията за национална сигурност, Майк Роджърс, ще се явят пред комисията за предполагаема руска намеса в изборите през ноември миналата година.

Станете почитател на Класа