Ердоган: Европейците "ще съживят газовите камери, ако не се срамуваха"

Ердоган: Европейците "ще съживят газовите камери, ако не се срамуваха"
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    21.03.2017
  • Сподели:

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново сравни Европа с нацистите пред демонстрация в неделя в Истанбул, като каза, че европейците "ще съживят газовите камери", ако не се срамуваха. Президентът също така разкритикува лично германския канцлер Ангела Меркел, обвинявайки я в "нацистки практики". Европа свали маските, каза Ердоган, като отбелязва, че "борбата" срещу страната му е достигнал ново ниво.
Турският лидер обвини особено Германия и Холандия, за техните "нацистки регламенти" да демонстрират "омразата, натрупана в продължение на години срещу нашата страна, нашата нация, и дори срещу всички мюсюлмани, по телевизионните екрани и вестници всеки ден ".

"Ако не се срамуваха, щяха да съживят газовите камери", заяви турският президент, позовавайки се на нацистките практики от ерата на Втората световна война.

В допълнение Ердоган заяви, че сегашната политика на няколко европейски държави се основава на страх от силата на Турция. "Европейските страни не могат да скрият на дискомфорта по отношение на Турция, която е все по-силна", каза той.

Не за първи път турските власти говорят за "нацистки" политика на европейските държави, особено в Германия и Холандия. На 17 март, германският канцлер бе на корицата на турския вестник "Гюнеш", облечена с помощта на фотомонтаж в нацистка униформа, с мустаци и пистолет.

В допълнение, тази неделя, турските власти са привикали германския посланик в Министерството на външните работи за да поискат обяснение за кюрдската демонстрация във Франкфурт в събота, където протестиращите са използвали символиката на Кюрдската работническа партия (ПКК), смятана за терористична организация от Турция, САЩ и Европейския съюз.

Станете почитател на Класа