Трите възможни скривалища на лидера на ислямската държава

Трите възможни скривалища на лидера на ислямската държава
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    21.03.2017
  • Сподели:

Местонахождението на Абу Бакр Ал Багдади, лидер на терористичната групировка Ислямска държава, все още е неизвестно и остава загадка от началото на военните операции за освобождаване на Мосул. Организацията продължава да публикува негови видеоклипове насочени към последователите му .

Няколко разузнавателни доклади предполагат, че джихадистът е бил ранен в близкия град Ал-Каим, в северозападната част на Ирак, близо до сирийската граница. Както беше съобщено от Ал Арабия, източници в Мосул казват, че няколко лидери на ИД избягали със семействата си в пустинята, докато началниците втора линия останали с чуждестранните бойци на терористичната организация.

В този контекст, изглежда много вероятно, че той е избягал в пустинята и е намерил убежище в едно от следните три места в иракскаи район:

Пустинята Ниневия
Пустините Анбар и Нукхаиб до границата с Йордания
Пустинята Западно от Мосул между градовете Саладино и Матибихан

Докладите показват, че Ал Багдади бил видян в огромен конвой от цивилни превозни средства в компанията на невъоръжени мъже и посетил Мосул три пъти. Както е известно, от съображения за сигурност той променя местоположението се на всеки час и членовете на неговия екип за сигурност не използват телефони или друго технологично устройство, за да се избегне проследяването.

Станете почитател на Класа