BBC: Доналд Тръмп обмисля възможността за реформиране на НАТО

BBC: Доналд Тръмп обмисля възможността за реформиране на НАТО
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.01.2017
  • Сподели:
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да разгледа възможността за реформиране на НАТО, заяви американският политик Тед Мелок (когото информационните издания постоянно назовават като евентуалния посланик на Вашингтон в Евросъюза) в интервю, предавано от BBC и цитирано от агенция Press Association.
 

"Аз мисля, че ръководните органи и институции ще бъдат реорганизирани отново. Някои от тях може да бъдат разформировани, а е възможно и да се появят нови. Смятам, че както самата организация (НАТО), така и министърът на отбраната заедно ще обсъдят с Доналд Тръмп по какъв начин алиансът може да бъде реформиран и променен.

 

По този начин е възможно да се извърши по-справедливо разпределение на отговорностите (между страните членове на алианса). Това е нещо много важно за новия президент Доналд Тръмп", отговаря Мелок на въпроса по какъв начин САЩ са готови да потвърдят своята глобална роля. 

По-рано, Доналд Тръмп нееднократно заявяваше, че НАТО се явява остаряла организация и се нуждае от реформи. Президентът на САЩ също така подчертаваше, че в момента едва пет държави - членове на алианса плащат за отбрана толкова, колкото са задължени.

Станете почитател на Класа