Тръмп: "Ние подкрепяме бунтовниците в Сирия и нямаме представа кои са те"

Тръмп: "Ние подкрепяме бунтовниците в Сирия и нямаме представа кои са те"
  • Автор:  E.Аврамов
  • Дата:  
    14.11.2016
  • Сподели:

Journal, обеща по-голям акцент върху борбата срещу Ислямска държава в Сирия, вместо срещу сирийския президент Башар Асад.

"Отношението ми е, че Сирия се бори с ислямската държава и трябва да се отървем от ислямската държава. В момента Русия е съюзник със Сирия и имаме Иран, който става мощен заради нас, който също е съюзник със Сирия ", отбеляза Тръмп. Той подчерта: "Ако САЩ атакуват Асад, ще влезем в битка с Русия и със Сирия", каза новоизбраният президент. "Ние подкрепяме бунтовниците в Сирия и нямаме представа кои са тези хора."

Ситуацията между Израел и Палестина Тръмп нарече "войната, която никога не свършва" и се надява да спомогне за разработването на споразумение между двете страни. "Това ще бъде окончателното споразумение" заяви американският милиардер. "Тъй като аз съм бизнесмен, аз ще се радвам да постигна споразумението, което е за благото на човечеството."

Тръмп е подчертал, че е получил поздравления от повечето световни лидери, но все още не е говорил с китайския президент Си Цзинпин. Той е признал, че е получил "красиво" писмо от руския президент Владимир Путин, като добави, че едно телефонно обаждане между тях вече е насрочено.

Тръмп съобщи, че наред с други неотложни приоритети по време на първите си седмици като президент са дерегулацията на финансовите институции, за да могат банките да отпускат заеми отново и укрепване на границата срещу наркотиците и нелегални имигранти. Той също така обеща да създаде работни места чрез инфраструктурни проекти в цялата страна и подобряване на международните търговски споразумения.

Тръмп декларира и своя голям приоритет - да обедини страната!

Станете почитател на Класа