Армани шокира Италия: Дарява 6-те си милиарда на бедните в Милано

Армани шокира Италия: Дарява 6-те си милиарда на бедните в Милано
  • Публикация:  classa.bg**
  • Дата:  
    15.09.2016
  • Сподели:

Най-богатият и най-влиятелният дизайнер за всички времена Джорджо Армани шокира Италия и света като реши да завещае със специален документ цялото си богатство от 6,1 милиарда долара на социално слабите си съграждани от Милано, пише американското списание Форбс, което подрежда най-състоятелните хора на планетата. Модният диктатор няма роднини, освен неговата племенница Роберта, която е шеф на неговата империя за дрехи, обувки, аксесоари, други луксозни стоки и хотели, сестра й Силвана, сестра му Розана и нейния син Андреа.

 

Огромната сума ще бъде капиталът на регистрираната от стилиста мощна фондация за подпомагане на социално слабите хора в индустриалната и финансова столица на Италия. Шумното оповестяване на новината идва на фона на миланската модна седмица, на която Армани е основно действащо лице вече над 4 десетилетия.

 

Той започва кариерата си като редови продавач в ЦУМ-а на столицата на областта Ломбардия. Постепенно се издига до шеф на етажа за мъжко облекло на универсалния магазин. Става един от най-добрите „байъри" – купувачи на едро на колекции, в Милано. Така намира инвеститор за развитието на собствена модна марка, която постепенно превръща в империя за висша мода, луксозна и масова конфекция и всякакви луксозни стоки, а през последните години – и за хотели.

Станете почитател на Класа