Намират загадъчен "библейски" град, изчезнал под езеро

Намират загадъчен "библейски" град, изчезнал под езеро
  • Публикация:  E.Аврамов
  • Дата:  
    04.09.2015
  • Сподели:

Екип от руски изследователи е открил останки от древна изгубена цивилизация под водите на голямо езеро в Киргизстан, Централна Азия, където може да е бил погребан един от дванадесетте апостоли на Исус.

Експерти от Томския държавен университет (Русия) са открили в езерото Исък-Кул над 200 артефакти, датиращи от около 2500 години и вероятно принадлежали на отдавна изчезналата култура Saka, съобщава вестник The Siberian Times.

Сред намерените обекти е керамична саксия с надписи които вероятно са арменски и сирийски писания. Ако това се потвърди ще бъде подкрепена теорията, че в близост до езеро е имало арменски манастир, където са били държани мощите на Матей Евангелист, един от дванадесетте ученици на Исус.

"Много вярващи християни твърдят, че останките на Св Матей са в катедралата в Салерно, Италия. Но Православната църква е на различно мнение. След жестоката му смърт, тялото е било скрито от неговите последователи и останките погребани на плажа на Исък-Кул ", твърдят авторите на откритието.

Също така, експертите твърдят, че нивото на това езеро в Азия се е вдигналоло драстично от древни времена, което е и причината руините сега са под вода.

Станете почитател на Класа