Генералът, който призова Киев да "убива руснаци", признава че американската армия е "прекършена"

Генералът, който призова Киев да "убива руснаци", признава че американската армия е "прекършена"
  • Автор:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    18.08.2015
  • Сподели:

Американската армия е "прекършена" за трети път от средата на ХХ век насам, казва генералът от резерва Робърт Скейлс. Той участва в дипломатически скандал през март миналата година, когато обяви, че САЩ трябва да помогнат на Киев да убие колкото се може повече руски войници.

Той твърди, че предишните периоди на спад са белязани от войните във Виетнам и Корея, като отбелязва, че американските войници са били печално неподготвени за Корейската война. Генералът също цитира баща си, който участвал във войната, че основната причина за слабостта на въоръжените сили на САЩ в момента е липсата на сержанти, "без тях ние не сме армия."

В началото на 1970 г., състоянието на американската армия също беше разочароващо, казва генералът, като признава, че е бил принуден да носи пистолета си дори в казармата ", за да се защити от собствените си войници", тъй като много от тях били на "твърди наркотици". "Армията бе прекършена, защото сержантите изчезнаха", казва пенсионираният военен.
Основната причина за лошото състояние на въоръжените сили, е намаления военен бюджет и обявеното от администрацията на Обама намаляване на броя на войските. Ветеранът, квалифицира властите във Вашингтон като "неблагодарни, неисторични и стратегически глухи".

Станете почитател на Класа