Юнкер към гръцка партия: 35 милиарда евро са тук и ви чакат

Юнкер към гръцка партия: 35 милиарда евро са тук и ви чакат
  • Публикация:  classa.bg**
  • Дата:  
    11.07.2015
  • Сподели:

"Трийсет и пет милиарда евро са тук и ви чакат." Това казал председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на среща с лидера на проевропейската гръцка партия "Потами" ("Реката") Ставрос Теодоракис, който е в Брюксел с протекцията на премиера Алексис Ципрас, съобщава сайтът нюз.ин.На срещата Юнкер уверил гръцкия партиен лидер, че остава на страната на Гърция и на гърците. Не ни интересуват правителствата, интересува ни гръцкият народ, допълнил той.

Ставрос Теодоракис е информирал Юнкер както по въпроса за споразумението на Гърция с кредиторите, така и за съществуващите големи нужди на Гърция за инвестиции и развитие. Юнкер казал, че споменатите 35 милиарда евро можело директно да отидат за тази цел в следващите две-три години без да се изчаква финализирането на гръцката програма.

Лидерът на гръцката партия "Потами" казал, че Юнкер проучва гръцките предложения и че същото се прави и от страна на МВФ и ЕЦБ.
Според него първата оценка била, че предложенията на гръцкото правителство са в правилната посока. Тук трябва да кажем и една истина, че повечето неща, които гръцката страна предлага, са по-стари предложения на председателя на комисията Юнкер, това са предложения, които в даден момент бяха отхвърлени и сега се връщат отново, казал Теодоракис.

Германският в. "Билд" вчера писа, че премиерът Ципрас се готвел да замени с партията "Потами" коалиционния си партньор в кабинета "Независими гърци" заради отказа му да приеме мерките. Според "Билд" е възможно също лидерът на "Потами" Ставрос Теодоракис да получи място в неговия екип.

Според "Билд" в управляващата партия СИРИЗА има големи разногласия и някои депутати възнамеряват да гласуват против мерките.

Станете почитател на Класа