САЩ възнамеряват да се готвят за възможен конфликт на Русия с НАТО

САЩ възнамеряват да се готвят за възможен конфликт на Русия с НАТО
  • Публикация:  classa.bg**
  • Дата:  
    11.07.2015
  • Сподели:

Началникът на щаба на сухопътните войски на САЩ генерал Реймънд Одиерно възнамерява значително да разшири броя на американските сили, които в случай на конфликт с Русия, биха могли да бъдат прехвърлени в Европа. Американският военен също смята за необходимо да разположи в Германия тежка военна техника в обем, достатъчен за оборудването на мотопехотна бригада. Това той каза в интервю за The Wall Street Journal.„Това би ни позволило бързо да подсилим НАТО, ако възникне необходимост. Надяваме се, че руснаците няма да провокират кризата, но ние винаги трябва да сме готови. Трябва да решим как да укрепим фронтовите сили", каза Одиерно.

Генералът обмисля да разположи в Германия допълнителна военна техника, достатъчна за оборудването на бригада, включително танкове и БМП, за да се позволи бързо разгръщане на силите в Европа. Отбелязва се, че плановете, за които става дума, ще станат допълнение към обявеното по-рано от шефа на Пентагона Аптън Картър изпращане в страни от Източна Европа на американски танкове, гаубици и БМП.

Одиерно съобщи също, че възнамерява да подготви разположената в Колорадо 4-та пехотна дивизия за изпращане в Европа. Това ще означава, че бригадите от тази дивизия, хеликоптерите и специалистите по логистика редовно ще бъдат изпращани в Европа за участие във военни учения.

За намеренията на началник щаба на сухопътните войски на САЩ става известно в момент, когато Пентагонът съобщи за съкращаването на 40 000 военнослужещи в сухопътните войски през идните няколко години – от 490 до 450 хиляди. Одиерно е силно обезпокоен от това, защото очевидно ще трябва да се лишава от нещо. Войските няма да могат да поддържат необходимия брой сили и в Близкия изток, и в Европа, и в Южна Корея, както и в тихоокеанския регион.

Станете почитател на Класа