На борда на "Коста Конкордия" е имало кокаин на мафията

На борда на "Коста Конкордия" е имало кокаин на мафията
  • Автор:  classa.bg**
  • Дата:  
    31.03.2015
  • Сподели:

Претърпелият корабокрушение през 2012 г. круизен кораб "Коста Конкордия" е превозвал голямо количество кокаин, съобщи италианският вестник " Република".

Изданието се позовава на запис на преговори на членове на калабрийската мафиотска организация "Ндрангета". Според него на борда на съда е имало скрита голяма пратка кокаин. Изданието смята, че тя е качена на борда с помощта на някои от членовете на екипажа. При изваждането на потъналия кораб наркотик не е открит.

Според "Република" мафиотите си служат с подобни методи, за за превозват наркотици. Те използват кораби на круизните компании Norwegian Cruise Lines и MSC Cruises, които осъществяват плавания между Европа, Северна Америка и страните от Карибския басейн. Корабът "Коста Конкордия" извършващ круиз в Средиземно море с 4 200 души на борда, се удари в риф близо до остров Джильо на 13 януари 2012 г.
В резултат на корабокрушението загинаха 32 души. Операцията по ликвидиране на последствията продължи повече от две години и струваше повече от 1 млрд. евро. "Ндрангета" е една от най-влиятелните и богати престъпни групировки в Италия. Калабрийските кланове контролират каналите за пренасяне на кокаин в Италия, а техните хора в САЩ поддържат тесни контакти с южноамериканските наркокартели.

Станете почитател на Класа