Кошмарна новина от Ухан

Кошмарна новина от Ухан
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    28.10.2020
  • Сподели:

Появи се доста плашещо изследване, направено от китайски учени от университета Ухан. То е свързано с бременните жени и по-специално какво не трябва да пият по време на този период от живота им.

 

Оказа се, че те не трябва да пият кафе. Причината за това е, че горещата напитка може да доведе до увреждане на черния дроб на плода и до появата на сериозни закъснения в неговото развитие.

 

Китайските учени са категорични, че ако бременните жени пият кафе, то това може да навреди на здравето и развитието на ембриона.

Дискусии за това как кофеинът и другите компоненти на ободряващата напитка засягат тялото на бременните жени се водят от дълго време.

Кафето има някои предимства и недостатъци за жените, които чакат дете. 

 

Проучвайки ефекта на кафето върху бременността, китайските учени наблюдаваха живота на няколко десетки бременни плъхове, на които към храната им бе добавена и горещата напитка. 

Изследователите се интересували дали кафето може да попречи на развитието на детето, както и дали ще предизвика спонтанни аборти или ще допринесе за раждането на недоносени бебета.

 

Тези тестове накараха експертите да заключат, че големи дози кафе всъщност водят до намаляване на масата на плода и забавяне на неговото развитие. 

В допълнение учените са открили, че кафето оказва неблагоприятен ефект и върху черния дроб на плода през периода на тяхното вътрематочно развитие.

 

По-специално беше установено, че под влиянието на кофеина, организмите на бременните жени започнали да увеличават производството на хормони, отговарящи за стреса. 

 

В резултат на това бъдещото бебе на майка, която е пила кафе по време на бременността в бъдеще са по-склонни да развият цироза на черния дроб и други нарушения в работата на този орган.

Станете почитател на Класа