Най-надценените туристически атракции

Най-надценените туристически атракции
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    19.09.2020
  • Сподели:

Порталът за пътувания Tripadvisor изготви класация на атракциите, които са най-разочароващи за туристите. Ранглистата е базирана на времето, което пътуващите са прекарали в писането на отрицателна рецензия.

 

За да го определят, от Tripadvisor са разгледали оценки, включващи определения, като „лошо“ и „ужасно“,като са изчислили средния брой думи в тях и са го разделили на средния брой думи, въвеждани за минута.

Символът на френската столица Париж - Айфеловата кула, категорично води класацията с огромна преднина пред останалите световни забележителности, намерили място в нея.

 

 

Според Tripadvisor рътуващите са прекарали 402 часа, или почти 17 дни, споделяйки разочарованията си от нея.

Вижте и следващите атракции, намерили място в това негативно подреждане:

 

Римски Колизеум, Рим, Италия

 

 

Туристите, недоволни от един от символите на Италия, прекарват 41 часа, или почти два дни, в оплаквания от Колизеума. 

С възможност да побере 50 хил. зрители, най-пространният и най-великолепният от амфитеатрите в Древен Рим е използван за гладиаторски борби, както и за други зрелища

 

Биг Бен, Лондон, Великобритания

 

 

Цели 33 часа, или ден и половина, туристите употребяват, за да изброяват недостатъците на посещението на Биг Бен.

 Часовниковата кула-камбанария на Уестминстърския дворец в Лондон е построена през 1858 г. Кулата е висока 96 м, а часовникът, дълго време смятан за най-големия в света, е на 55 м над земята.

Топ 10 на най-разочароващите атракции за туристите се допълва от пирамидите в Гиза, Статуята на свободата в Ню Йорк, Холивуд, Оперния театър в Сидни, Тадж Махал, Берлинската стена, Големия каньон и Великата китайска стена.

 

Станете почитател на Класа