Терапия с водка...

Терапия с водка...
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    07.04.2020
  • Сподели:

Търсенето на водка сред руснаците рязко се е повишило поради използването й като дезинфектант - но обработката на ръцете и различните повърхности с водка наистина убива коронавируса?
Според MedikForum.ru използването на водка за обработка на предмети като антисептик, който убива причинителите на коронавирус е доста ефективно. 

 

1qas1


Заключението е направено от международна група от научни експерти от Швейцария и Германия. Те анализираха как СЗО се справят със задачата да убият вируса. На своя уебсайт Световната здравна организация публикува рецепти за дезинфекция на разтвори, съдържащи етанол, изопропилов алкохол, водороден прекис и глицерин.

Учените стигнаха до извода, че "разтвори, съдържащи етанол в обем най-малко 30%, могат да се използват за дезинфекция на ръце и повърхности от коронавирус, при условие, че времето за обработка е поне 30 секунди."

Учените тестваха ефективността на разтвори на базата на етанол (с добавяне на други компоненти) в различни концентрации. Оказа се, че състав, близък до водката, наистина е в състояние да действа като антисептик и да убие новия коронавирус. "/

Станете почитател на Класа