Наша красавица в пълна изолация

Наша красавица в пълна изолация
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    27.03.2020
  • Сподели:

Капитанката на женския национален отбор по волейбол Елица Василева разказа пред bTV за случващото се в епицентъра на пандемията от коронавирус – Италия, след като играе за местния „Игор Горгонзола“ в Новара. Градчето се намира в северната част на страната, само на 50 километра от Милано в най-засегнатата област Ломбардия. За Елица и приятеля ѝ – един от най-добрите волейболисти в света, който също играе на Апенините – сърбинът Александър Атанасиевич, днес е 17-ти ден на пълна изолация. Самата тя изрази съмнения преди десетина дни, че е изкарала коронавируса, тъй като преди три месеца с отбора ѝ участваха на Световното клубно първенство в Китай, а тогава там бе бумът на заразата.

„Излизаме много рядко – само до супермаркета. Правим го на 2-3 може и 4 дни. Положението продължава да бъде сериозно. Изпълняваме всичко, което са ни заръчали от клубовете и държавата тук, и се надяваме, че колкото повече сега сме затворени вкъщи и спазваме правилата, толкова по-бързо ще сме всички заедно и ще водим нормален начин на живот“, сподели красивата българска волейболистка.

Василева и Атанасиевич са заедно от лятото на 2017 година. Докато бе състезателка на руския Динамо (Казан), капитанката на националния ни тим редовно пътуваше до Италия, за да гледа на живо Алекс с екипа на Перуджа.

 

 

След това българката продължи кариерата си в Италия, което позволи на двамата да бъдат по-често заедно. Въпреки това двамата спортисти имат изключително динамичен живот, разпокъсан между тренировки и безкрайни пътувания за мачове.

За разлика от познатото ежедневие, сега волейболната двойка има време за всичко. По време на карантината, животът им, както и на повечето хора, се преобръща на 180 градуса. Те се сблъскват с далеч по-спокойно, но и еднообразно ежедневие. Въпреки това, двамата намират начин да се забавляват – поддържат форма със стекове минерална вода под домашна карантина. Разбира се, не забравят и любимата волейболна топка, която в този моменти им липсва повече от всякога. Двамата показаха и част от подготовката си в домашни условия.

„Всеки ден сменяме упражненията и гледаме да са различни, за да се разнообразяваме. Планираме деня си предварително, така че да сме заедно през целия ден и да имаме занимания, за да не ни е скучно. Тренираме в случай, че възобновим сезоните, тъй като нямаме официална информация, какво ще се случи с първенствата в Италия“, допълва Елица Василева.

Волейболният шампионат в Италия беше спиран на три пъти, преди заразата да завладее цялата страна. Бъдещето на първенството е неясно, както и съдбата на повечето шампионати по целия свят. Това позволява на двойката да има повече време да експериментира със своите възможности в… кухнята. Разбира се, всичко съобразено с хранителния режим, който трябва да спазват, за да са постоянно във форма.

 

 

Италия вече не е същата. Въпреки това волейболната двойка е сигурна, че това, което се случва на Апенините и по света, можем да го разрешим всички заедно. Далеч от дома, волейболистката похвали мерките, които са взети в България, сравнявайки ги със закъснелите на Апенините.

„Аз съм много щастлива, че мерките, които се взеха в България, предотвратиха по-голямо разпространение на заразата. Надявам се съвсем скоро да мога да се прибера свободно вкъщи и така да можем всички да сме свободни и щастливи заедно“, завършва волейболистката.

Изолацията за Елица и Александър продължава. Както на терена, така и извън него – волейболната двойка може да бъде пример, че социалната изолация е важна в борбата с коронавируса. Домашната карантина продължава, но… с усмивка на лице и много любов от две волейболни сърца в епицентъра на заразата!

 

 

Станете почитател на Класа