Ето ги колите на Илон Мъск

Ето ги колите на Илон Мъск
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    27.02.2020
  • Сподели:

Илън Мъск попада в медийното пространство много по-често със своите футуристични идеи или с някои от скандалните си изказвания. Рядко обаче се пише за животът му извън Tesla и Space X и по-скоро за начина, по който харчи парите си, пише money.bg.

 

Въпреки че той най-често може да бъде срещнат да шофира произведен от неговата компания Model S, Мъск разполага с богат автопарк, попълван с различни луксозни модели през годините. От Business Insider разказват какво има той в гаража си.

Първата кола на Илън Мъск е била BMW 320i, произведена през 1978 година. Пред Forbes той разказва, че я е купил през 1994 година за 1400 долара. Предприемачът я кара едва две години преди тя буквално да се разглоби.

 

Когато е на едва 17 години Илън Мъск получава като подарък книга за класически кабриолети. Още от тогава той си харесва Jaguar E-Type и си казва, че един ден ще си купи такава. Това се случва, след като получава първия бонус в размер на 40 000 долара от създадената от него компания Zip2.

 

След продажбата на PayPal Илън Мъск си купува McLaren F1. Той го кара активно в продължение на няколко години и прави с него пътуване от Лос Анджелис до Сан Франциско. Преди няколко години обаче колата е продадена за близо 1 милион долара.

 

През 2013 година Мъск си купува Lotus Esprit, която е била използвана в във филма за агент 007 "Шпионинът, който ме обичаше", заснет през 1977 година. Той успява да я купи на търг за 920 000 долара.

През 2012 година от Forbes забелязват, че Мъск шофира Audi Q7. По-късно той се оказва вдъхновение за него за вратите на Model S, които се отварят нагоре.

През 2007 година Мъск си купува такава спортна кола, която е модифицирана, малко по-широка и с по-различен дизайн.

 

BMW 320i за $1400

 

Jaguar E-Type от 1967 година

 

McLaren F1 след добра сделка

 

Lotus Esprit на Джеймс Бонд

 

Audi Q7, вдъхновило Мъск за "ястребовите" врати на Model S

 

Модифицирано BMW M5

 

Porsche 911, купено през 2012 година;

 

Подарък от приятел - Ford Model T;

 

И, разбира се, Tesla - Model S, Model 3, Model X и Cybertruck.

Прочетена 190 пъти

Станете почитател на Класа