Кога трябва да обясним на децата какво е секс?

Кога трябва да обясним на децата какво е секс?
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    20.02.2020
  • Сподели:

Близо 1000 души са се подписали в петиция на Асоциация "Родители" в подкрепа на здравното и сексуално образование в училище.

 

"Такова образование трябва да има, да е качествено и да се предлага по подходящ начин на децата на различна възраст. Много е важна ролята на родителите. Истината е, че децата все по-рано задават въпроси", каза за "България сутрин" Антоанета Василева от Асоциация "Родители".

По думите ѝ опасността детето да получи грешни отговори от друго място е голяма. Децата, за съжаление, доста рано попадали на порно и това ги стресирало, защото не разбирали какво виждат точно. 

 

 

 

"Понякога наистина е свързано с липса на знание. Сексуалното образование не е свързано само със секса, а и с отношенията", посочи още Василева пред телевизия България он еър.

За секса се отделя една малка част в учебника по биология. Официално сексуалното възпитание трябва да започне в детската градина, то трябва да съпътства човека, защото възрастните хора имат нужда от топлина и ласка", посочи сексологът Станка Маркова за Bulgaria ON AIR.

Според нея няма как да се угоди на всички родители, но най-важният въпрос е кой ще пише помагалата, кой ще ги рецензира и кой ще преподава. 

"За всяка възраст си има адекватно образование. До 16 г. децата трябва да знаят всичко, защото тогава стават най-големите трагедии", подчерта Маркова.

Прочетена 195 пъти

Станете почитател на Класа