5 държави, в които си струва да пазарувате дрехи

5 държави, в които си струва да пазарувате дрехи
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    05.12.2019
  • Сподели:

Шопинг туризмът става все по-популярен. Дамите, и не само дамите, отделят няколко дни, за да отидат да пазаруват в друг град, специално да ходят на шопинг обиколки и да обикалят магазини.

 

Не знаем кои е повече - фенове на гастрономическия туризъм или на пазаруването? Въпреки че не пречи да бъде едновременно и едното, и другото. Но ако разбирам гастрономиката, то в пазаруването съм, честно казано - любител, пише блогърката Настася Мокич. Рядко нося повече от 3-4 неща от други страни.

Затова събрах материал за тази статия, разговаряйки с истински модни гурута - стилисти Светлана и Надежда, които пътуват много и се занимават с мода професионално.

 


Южна Корея

За да привлека вниманието, ще започна от небанален ракурс. Хората в Корея са фанатици на пазаруването. Те са изградили големи молове, в които можете да ходите с дни, да избирате виртуални изображения и да пиете корейски напитки, които са уникални на вкус.

В Сеул трябва да обърнете внимание на дрехи от азиатски дизайнери и артикули от корейски производства. В Корея те са чувствителни към собственото си производство и се опитват да го развиват.

Ярки, понякога киселинни цветове, авангардни модели, любов към огромните размери: корейските дрехи са подходящи за тези, които предпочитат младежки и екстравагантен стил.

Но не си струва да харчите време и пари за световни марки в Корея - тук те са многократно по-скъпи, отколкото в Европа.

 


Китай

Отмина времето, когато „китайцско“ беше обида за стоката. Производството на много големи марки дрехи и технологии се намира в Китай и пазаруването тук е изгодно.

Моля, обърнете внимание, че варирането в цената и качеството е голямо. Има много евтини неща, от кривите шевове на които стърчат нишки. И има по-скъпи, качествени и в същото време по-евтини, отколкото в други страни.

В Китай има много градове, подходящи за пазаруване. Но ако отделим един, нека е Хонконг.

 

 

 

Италия

Италия е изкушаваща от всички страни: Средиземно и Адриатическо море, неаполитанска пица с хрупкава коричка, вина от стария свят, Венеция, Флоренция, музеи, архитектура и висша мода!

Ако погледнете Prada, Dolce & Gabbana и Versace и други марки, които галят ушите, тогава трябва да летите до Милано. Италия е винаги един месец преди модния сезон!

Разбира се, оригиналите на луксозното облекло ще бъдат скъпи. В търговските обекти могат да се намерят по-евтино, а в магазините - марките са по-прости. Но е толкова хубаво да купувате дрехи, обувки и аксесоари от известна марка от най-новата колекция. Освен това ще бъдете 100% сигурни в автентичността на марката.

 


Испания

Страната на любовта - Испания ( в моя статия пиша: „Влюби се в живота по испански“) е не по-малко привлекателна от съседката си.

Но испанското пазаруване е по-демократично.

За феновете на Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear - перфектно. Добро качество, нови колекции, търговски обекти с много ниски цени и въздухът на Мадрид, наситен с креативност.

Обърнете внимание на бельото и испанските жени на възраст в модните квартали - как те знаят как да се представят, как знаят как да носят годините си! Имайте предвид, че в сиестата, от 13 до 16, магазините и много кафенета са затворени.

 


Обединени арабски емирства

Дубай е известен с огромните си молове, той е безмитна зона. Но цените на добрите дрехи и добре познатите марки не са ниски. Но през периода на зимните отстъпки през януари и февруари, можете да се обличате във всички модни марки с 50-70% отстъпка. Облекло, обувки, аксесоари, козметика. Бонус е дружелюбният Персийски залив, не толкова прегрял, колкото въздухът през лятото, и вкусната кухня в Близкия Изток.

Станете почитател на Класа