Най-красивата жена в Холивуд

Най-красивата жена в Холивуд
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    22.08.2019
  • Сподели:

Британката Вивиан Лйй беше обявена за най-красивата актриса в Холивуд за всички времена. Ролята на Скарлет в „Отнесени от вихъра“ я изстрелва на върха в "Холивуд. Написани са няколко романи в нейна чест, но единствената й голяма любов е вторият й съпруг Лорънс Оливие.

 

Вивиан е имала една огромна пречка пред кариерата си и големите роли. Това е болестта, която я е мъчила дълги години.  

Кралицата на красотата в Холивуд е страдала от биполярно разстройство. В най-тежките й моменти Лорънс Оливие е бил неотлъчно до нея. Той забеляза двудневна хиперактивност в жена си, която рязко се заменяла от нервен срив и пълна липса на контрол. 

 

На 30-годишна възраст още едно нещо се присъедини към болестта на Вивиан. Тя се разболяла от туберкулоза. Актрисата гаснела бавно и в огромни мъки. В същото време тя не отказвала роли и станала заложник на поредната атака при репетицията на пиесата „Тънък баланс“. Тогава актрисата била освободена от работа за няколко седмици, за да си поеме въздух.

Вивиан Лий мечтаела да стане страхотна актриса още от 7-годишно момиченце, когато била ученичка в манастир.

 

Родителите й я подкрепили и още през 30-те Вивиан се впуска в приключението наречено Холивуд. 

Актрисата родила дъщеря от първия си брак с адвокат Хърбърт Ли Холман. Няколко години по-късно двамата се разделят и тя открива любовта в Лорънс Оливие. След няколко години двамата сключват брак, но заради здравословното си състояние Вивиан не успява да му роди дете. Тя изпадна в дълга депресия и претърпява нервен срив. Семейството тръгва на турне, което се оказва изключително успешно, но след дългото пътуване двойката се връща уморена и изтощена. 

 

Те продължили да работят усилено и да градят кариерите си. Вивиан поддържа връзка с Марлон Брандо, а по-късно, след развода си с Оливие, започва романтична връзка с актьора Джон Меривале. 

Именно той излиза вечер, за да отиде на пиеса и когато се връща у дома намира Вивиан на пода на спалнята им.

Холивудската умира на 53 години. Причина за смъртта й е туберколозата. 

Прочетена 556 пъти

Станете почитател на Класа