Кобрата променен след...

Кобрата променен след...
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    10.07.2019
  • Сподели:

Кубрат Пулев получи ласкави оценки за участието си и реакцията на курса за справяне със сексуален тормоз, който мина в часове към Университета на Лас Вегас.

Българинът сам е потърсил хората от Университета и е минал през задължителните часове. Това бе част от санкцията, наложена от Калифорнийската атлетическа комисия след случката на 23 март, когато Кобрата целуна репортерката Джени Суши след боя му с румънеца Богдан Дину.

На 22 юли същата комисия ще се събере и може да върне отнетия временно лиценз на Пулев. За да се случи, тя трябва да получи достатъчно позитивни сигнали, че Кубрат спазва предписанията.

И няма да навреди мнението на Барет Морис, координатор в Университета на Лас Вегас, който е ръководил курса.

"Въпросът е как реагираш на такова нещо - коментира той през в. "Лас Вегас Сън", цитиран от dir.bg. "Едно от нещата, които Пулев направи след първите часове от курса бе, да публикува в социалните медии, че е осъзнал, че е сбъркал. Той призова феновете му да не атакуват и обвиняват репортерката. Това е важна стъпка след грешката, която е допуснал. Убеден съм, че Кубрат никога повече няма да попадне в подобна ситуация. Той се е поучил, променен е. Преценявам това по сравнението между него преди да започне обучението, и как общуваме сега, след него. Той бе много активен по време на курса, искаше да е част от него и да извлече от него всичко", каза Морис.

"Разбира се, винаги ще свързват името му с този случай, когато отвориш в "Гугъл", без съмнение ще прочетеш за репортерката и останалото. Няма как да промениш случилото се в миналото. Но е много важно Пулев да продължи да е шампион не само на ринга, но и в честното общуване и пазенето на личните и гражданските права", добави Барет Морис.

Вестникът обаче не се ограничава да цитира само Барет Морис. Има и думи на Пулев, отново по темата с обучението. "Университетът и Барет Морис създадоха една голяма възможност за мен, да взема участие в този курс, да съм част от дискусията", казва българския боксьор.

"Минахме през програмата стъпка по стъпка, обясняваха ми всичко. Има една тънка граница, която не бива да прекосяваш. Направих грешка и се поучих от нея. Знаех още преди случилото се, че това не е редно. Осъзнавах, че е грешка. Но се случи, защото бях развълнуван и щастлив от победата ми. Няма извинение обаче за стореното. Извлякох поуките си. Направих голяма грешка и дано тя помогне на други хора да не я повтарят", добави Кобрата.

 

Барет Морис (с бялата риза вдясно от Кобрата): 

Прочетена 382 пъти

Станете почитател на Класа