Автомобилите с най-нисък разход

Автомобилите с най-нисък разход
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    25.05.2019
  • Сподели:

Като се има предвид, че цената на бензина и дизеловото гориво непрекъснато се увеличава, за много собственици на автомобили проблемът с разхода на гориво е доста актуален. Експерти са съставили нов рейтинг на колите с най-малка консумация на гориво.

 

Веднага трябва да се уточни, че рейтингът се състои само от автомобили с двигатели с вътрешно горене. В него няма хибриди и електрически автомобили, което е съвсем логично.

Най-малката консумация на гориво се оказва, че е на хечбека Opel Corsa E с 1.3 литров бензинов двигател с мощност от 75 к.с., който се произвежда от 2014 г. насам. Той консумира само 3.4 литра гориво на 100 км.

 

 

На второ място е компактният BMW 120 d с 1.5 литров дизелов двигател с мощност от 190 к.с. Той консумира 3,8 литра гориво на 100 км.

 

 

Сред лидерите е и френският Peugeot 208 с 1.0 литров бензинов двигател. Агрегатът не само има нисък разход на гориво, но и отговаря на екологичния стандарт Евро-5.

 

 

Японски градски автомобил Toyota Aygo второ поколение също е в челото на тази класация. Той е оборудван е с трицилиндров алуминиев 1.0 л двигател 1KR-FE. Разходът на гориво в комбиниран цикъл - 4.6 литра на 100 км.

 

 

В класацията са включени и Smart ForTwo, DS4, Opel Adam.

Станете почитател на Класа