Ако сънувате, че правите секс, то...

Ако сънувате, че правите секс, то...
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    19.04.2019
  • Сподели:

Какви ли не неща може да се присънят на човек, докато спи. Понякога сънищата ни са плашещи или вълнуващи, а често пъти пък романтични. Но в крайна сметка, понякога те са толкова сексуални по природа, че когато се събудим се чувстване смутени.

 

Но има още въпроси, които остават без отговор. Като например защо в съня ни мозъкът съставя такива сексуални фрагменти? И какво наистина се случва в съзнанието ни докато спим?

Психологът, специалист по сънищата Лори Левенберг, казва, че няма нищо лошо в това.

Ако сънувате, че правите секс с човек, към който в действителност не сте безразлични, тогава сънят наистина отразява вашите сексуални фантазии. Но ако героят на съня ви не предизвиква трептящо чувство във вас, тогава сексът в съня носи символично значение.

 

https://jenata.blitz.bg/media/thumbs/201901/950/1548535656_375965.jpg?_=1548623052

 

В повечето случаи подобна мечта не означава желание за физически контакт, а необходимост от психологическа интимност, желание за придобиване на някои характеристики или качества, присъщи на нашия партньор от съня ви.

Всичко в нашите сънища е символизирано от част от нас, която иначе потискаме. Помнете какво качество най-ясно характеризира партньора от съня ви. Може би нямате тези умения, които той им, а искате да ги притежавате. Може би бихте искали да имате същото хладнокръвие в стресова ситуация. Или сте привлечени от професионалните му умения. А може би просто наистина искате да имате интимни взаимоотношения с този човек.

Станете почитател на Класа