Дъщерята на Митьо Очите проговори...

Дъщерята на Митьо Очите проговори...
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.03.2019
  • Сподели:

Станислава Желязкова е голямата дъщеря на Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Наскоро й беше повдигнато обвинение, че е член на организирана престъпна група, ръководена от баща й. В петък Станислава се яви в Специализирания наказателен съд в София като свидетел по делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Димитър Желязков също бе там, макар и като арестант, пише "Флагман".

 

https://cache1.24chasa.bg/Images/cache/374/Image_7024374_308_0.jpg

 

Митьо Очите е частен обвинител и граждански ищец заради стрелбата по него през 2016 г. и има право да участва в процеса в лично качество Станислава твърди, че не иска да говори за делото, но признава, че има повдигнато обвинение: "Имам обвинение, да. Но нямам желание да говоря от гледна точка на това, че не съм получила обвинителен акт и не искам да си навлека проблеми. Единствено мога да кажа за самото предявяване на делото – то беше в нечовешки условия. Отивахме в 9 без 15 сутринта, а излизахме в 8 и 9 вечерта.

 

http://www.desant.net/files/news/2010/01/24/tn/126432921944512.jpg

 

А едната вечер излязохме в 11,30 вечерта. Аз съм майка-кърмачка и за мен просто това е предпоставка за усложнения." Дъщерята на Митьо Очите е под парична гаранция от 10 000 лв. Станислава разкрива, че е успяла да се види с баща си след завръщането му от Турция, но съвсем за кратко. Докато той бе в турския арест тя роди, но Митьо Очите така и не е виждал първото си внуче: "Да, не го е виждал. Интересува се – как е, расте ли."

 

0a

 

Според Станислава здравословното му състояние продължава да е влошено: "Не е добре и не му позволяват да отиде на лекар. Ние пуснахме молба за скенер, за рентген... Да му се направят едни пълни изследвания, а не просто докторът да го види външно и да каже „той е в задоволително състояние". Защото той все пак има много тежки наранявания, има куршум в него, което е предпоставка да се види – скенер, рентген, и да му се направят едни пълни изследвания."

Прочетена 535 пъти

Станете почитател на Класа