Парализирана доживот

Парализирана доживот
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    19.02.2019
  • Сподели:

20-годишна красавица е неподвижна като камък от гърдите надолу заради една дребна глезотия.След като решила, че три пиърсинга на носа ѝ са малко, 20-годишната Лаян Диас от Бразилия се обърнала към специалист, за да ѝ направи четвърта дупка. В началото всичко било както обикновено - лека болка и зачервяване, но след това носът ѝ сериозно се  възпалил, макар и не на мястото на раната.

Момичето си помислило, че това е обикновена пъпка и не се разтревожило. Освен това, след една седмица интензивно лечение с различни кремове, пъпката изчезнала, пише Daily Mail. 

 

Но след известно време Лаян вдигнала висока температура и се появили силни болки в краката. Скоро болките били сменени от загуба на чувствителност до такава степен, че момичето трудно вече можело да ходи. В паника, тя потърсила лекарска помощ, но след прегледа чула страшна диагноза. 

В кръвта на Лаян бил откри Staphylococcus aureus (златист стафилокок), който причинил възпалението. Експертите отбелязали, че той обикновено се появява заради рана на носа и момичето признало, че неотдавна си е е направило пиърсинг.

 

Именно заради стафилокока в тялото на Лаял се е натрупала гной, която притиснал няколко гръбначни прешлени. Лекарите веднага изпратили момичето на операция и успели да спасят живота на Лаян, но не и да възстановят чувствителността.

Сега момичето не усеща нищо от гърдите надолу и ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.

 

"В началото бях опустошена. Не знаех какво ще правя по-нататък. Но се радвам, че поне напуснах болницата", споделя Лаян Диас. 

След нещастието, която се случи с нея, Лаян започна да общува с парализирани като нея хора и осъзнава, че всъщност животът й не е приключил. Момичето вече смята, че всичко още ѝ предстои, сега е щастлива и дори тренира баскетбол.

1aasaa1

Прочетена 478 пъти

Станете почитател на Класа