Защо са забранени дантелените бикини в...

Защо са забранени дантелените бикини в...
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.02.2019
  • Сподели:

Да посетите нова държава винаги е забавно, но е важно да научите правилата и забраните, важащи там, още преди да потеглите. Това е така, защото в определени части на света са забранени определени неща, които можете да носите в багажа си.

 

Всъщност нещо съвсем конкретно като дантелените бикини са забранени в една част на света.

От 2014 година бельото, направено от синтетична дантела (под 6% памук), не може повече да бъде внасяно, произвеждано и продавано в Евразийския митнически съюз. Той включва Русия, Беларус и Казахстан.

 

 

По-голямата част от луксозното бельо е направено от материали с по-малко от 4% памук и така автоматично става забранено в тези държави. Руските власти считат, че дантеленото бельо не позволява на кожата да диша достатъчно, да абсорбира влагата и може да причини кожни проблеми за жените.

 

https://topoutfit.com/media/catalog/product/cache/2/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/s/t/stock_product_image_87810_390019111.jpg

 

Въпреки предполагаемите ползи за здравето, ограничението предизвика голямо недоволство в страните от съюза, когато беше въведено. Много дами от Русия, Беларус и Казахстан излязоха по улиците, за да изразят несъгласието си с влизането в сила на този закон.

 

http://mylingerieby.com/userfiles/productimages/product_2428.jpg

 

Преди това пазарът на бельо в Русия се оценяваше на 4 млрд. евро.Недоволни са и чужденците. „Смятаме, че подобна регулация в Русия, Беларус и Казахстан е стъпка назад по отношение на женската сексуална независимост и ние подкрепяме жените, които протестираха“, заяви пред „Дейли Стар“ британка, ръководеща популярен сексшоп.

 

 

1aasaa1

Станете почитател на Класа