Мая разпръсна праха на Георги Илиев над Черно море

Мая разпръсна праха на Георги Илиев над Черно море
  • Автор:  novini.bg
  • Дата:  
    16.09.2018
  • Сподели:

Мая Илиева е пазила урна с част от тленните останки на Георги Илиев от смъртта му през 2005 г. до тези дни, написа клюки.бг.


Сантименталният за нея предмет я придружавал навсякъде по света – и по време на престоя ѝ в България, и когато пътува за по няколко месеца до Доминикана.

 

Мая разпръсна праха на Георги Илиев над Черно море

 

В памет на фаталната 13-а годишнина от убийството му в Слънчев бряг вдовицата на Главния решила да разпръсне остатъка от праха му над любимите му заливи на Черно море завинаги.

 

http://www.razkritia.com/wp-content/uploads/2017/05/%D0%96%D0%BE%D1%80%D0%BE-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2.jpg

 

Дните, които Мая избрала за ритуала, били точно около 25 август – датата на неговото покушение. Още приживе Жоро споделял пред нея и пред майка си Венка, че имал лошо предчувствие и знаел, че не бил любимец на Господ, който не му бил отредил дълъг живот.

По време на тези разговори заявявал пред двете най-важни жени в живота си, че искреното му желание било да бъде кремиран, а прахът му да бъде разпръснат по сантименталните и важни за него места от детството, юношеството и живота му на зрял мъж.

През всичките години Мая не е намирала сили да се раздели окончателно със съпруга си. Тази година се решила на важната крачка, като брат ѝ бил неотлъчно до нея.

Прочетена 458 пъти

Станете почитател на Класа