Мошеник "продаде" една и съща кола на 80 клиенти и изчезна с $10 милиона

Мошеник "продаде" една и съща кола на 80 клиенти и изчезна с $10 милиона
  • Автор:  БЛИЦ
  • Дата:  
    13.08.2018
  • Сподели:

Интернет е пълен с измамници, които се стремят да печелят пари бързо по един или друг начин чрез измама на доверчиви потребители. Някои от измамните схеми са свързани с автомобили. Един такъв подобен случай неотдавна се случи в Турция.

По информация на Hurriyet Daily News, учител, идентифициран като Емир К, разказвал на жертвите си, че е купил автомобила на аукцион на цена от $ 4 932, по-евтино от пазарната стойност и сега иска да го продаде изгодно. В обявата за продажбата той също посочвал и привлекателна цена, под средната пазарна стойност, затова се намерили и много хора, които желаели да се сдобият с колата.

 

 

Точните обстоятелства на машинациите остават неразкрити, но една от жертвите на измамника твърди, че е изпратила $ 197 280 на сметката на "продавача", след кратък разговор и като видял снимка на колата. След това мошеникът дълго време заблуждавал купувача, а после просто спрял да отговаря на обажданията по телефона. Измаменият  не получил автомобила си и решил да отиде в полицията и да съобщи за случая. Изяснило се, че същата кола е била "продадена" поне 80 пъти.

Според местната полиция, печалбата на учителя мошеник от престъпна дейност е била 9 800 000 долара. В продължение на 10 месеца той успявал да се укрие от полицията и в крайна сметка крадецът бил арестуван. Сега разследването е в ход и мъжът е изправен пред лишаване от свобода за дълго време.

Междувпрочем измамените купувачи може да се окажат много повече, защото не всички, които попаднали в примамката на измамника с големи суми са информирали полицията.

Прочетена 439 пъти

Станете почитател на Класа