Рядка аномалия в Черно море

Рядка аномалия в Черно море
  • Автор:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.07.2018
  • Сподели:

Незапомнено ниски температури на водата в черноморските руски курорти доведе до забрана на къпането, наложена от властите в Краснодарски край. Водата ще стане комфортна за къпане най-рано след 2-3 дена, съобщи регионалният метоцентър, цитиран от информационните агенции.

 

Температурата на водата вчера е била в Новоросийск - 13 градуса, Туапсе и Анапа - 15-16 градуса, Геленджик и Сочи - 20–22 градуса. „Като цяло топлата вода скоро ще се върне, достатъчно е да се промени посоката на вятъра и всичко ще се нормализира за почиващите", отбелязват местните синоптици.

 

Плажовете в Анапа пустеят заради ледената вода в Черно море

 

Те уточняват, че промяната в температурата на водата е била свързана с активни атмосферни процеси и преместване на въздушни маси над Черно море. Вчера в редица курорти по Краснодарското крайбрежие къпането в Черно море е било забранено, тъй като според руските закони не е разрешено влизането във водата, ако температурата ѝ е по-ниска от 18 градуса по Целзий за възрастни и 20 градуса за деца.

 

Къпането в студена вода е крие огромен риск за живота заради внезапни спазми и преохлаждане на организма. Засега синоптиците не прогнозират в коя посока ще поемат студените морски талази, ако се промени посоката на вятъра.

Прочетена 565 пъти

Станете почитател на Класа