20 години след тройно убийство: Спипаха осъдения за жестоката смърт

20 години след тройно убийство: Спипаха осъдения за жестоката смърт
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    14.11.2014
  • Сподели:

20 години след тройно убийство в Дупница е задържан осъденият за деянието, съобщиха от Окръжна прокуратура-Кюстендил. Жестокото убийство е извършено през 1994 година, когато задържаният Богдан Димитров умишлено е умъртвил трима души: Георги М., Росица И. и Росица И., по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.
Убийството е станало по особено мъчителен начин и с особена жестокост, като пострадалите са се намирали в безпомощно състояние. След убийството Богдан е запалил и къща в Дупница, а при пожара е загинал друг мъж – Славчо С., предаде "Фокус".

През 1997 година Кюстендилски окръжен съд постановява присъда „лишаване от свобода" за срок от 20 години, която да се изтърпи при усилен строг режим. Тъй като Богдан Димитров се укрил непосредствено след влизане на присъдата в сила, бил обявен за местно и международно издирване с цел арест и екстрадиция.

През 2007 година прокуратурата е издала европейска заповед за арест на база на която лицето е установено и задържано от румънските власти. 58-годишният мъж е предаден от румънските съдебни власти на Главна дирекция „Охрана" при Министерство на правосъдието и вече е преведен в затвора в Бобов дол за изтърпяване на присъдата.

Станете почитател на Класа