Мародери след потопа

Мародери след потопа
  • Публикация: 
  • Дата:  
    29.10.2014
  • Сподели:

Крадци задигнаха чанта с 1000 лв. и лични документи от колата на британско семейство, евакуирано при потопа в Бургаско на 25 октомври, съобщиха от полицията.

Англичаните Джин и Браян Дейвис били спешно изведени от къщата си във вилна зона Черниците край с. Маринка заедно с останалите обитатели на селището, пише 24 часа.

Чужденците бяха настанени в един от приютите в Бургас на ул. "Самуил". В бързината колата им - "Пежо Партнер", останала незаключена, а на задната седалка имало мъжка чантичка с 1000 лв. и документите на британците. Въпреки невиждания порой, който се изсипа на 25 и 26 октомври, крадци не пропуснали да преровят автомобила.

Семейството от Великобритания разбрало, че е обрано, едва на 27 октомври по обед, когато напуснало приюта и се върнало в дома си. Случаят е поет от служители на Четвърто РПУ-Бургас.

Бедственото положение в община Бургас все още не е отменено, докато не бъдат възстановени пораженията и не се създадат нормални условия за живот на пострадалите, казаха от пресцентъра на общината.

Екипи продължават да описват нанесените щети по инфраструктурата и домовете на хората. Набират се и още доброволци, които да разчистват щетите след бедствието в потопеното за втори път тази есен рибарско селище Ченгене скеле.

Станете почитател на Класа