Спасител прегази смъртоносно с джип български студент в САЩ

Спасител прегази смъртоносно с джип български студент в САЩ
  • Автор: 
  • Дата:  
    27.08.2014
  • Сподели:

Спасител е обвинен в углавно престъпление „удари и бягай" във вторник заради смъртта на българин, който той прегазил с колата си. Нашенецът Асен Захариев се е връщал у дома след работа, когато е бил блъснат на магистрала Северна Каролина 12 ден по-рано, съобщават местни медии.
37-годишният Питър Tомас Люк-младши от град Корола бе обвинен, след като се е предал сам в местната пожарна. Той е казал на местните власти, че е блъснал елен, съобщи полицай Би Кей Уейн от местната пътна полиция. 21-годишният Асен Захариев е бил открит мъртъв до пътя, след като разносвач на вестници подал сигнал в полицията, че е видял нещо съмнително, каза още Уейн.

Захариев е бил сезонен работник. Той се е трудил във веригата супермаркети „Харис Тийтър". Той е бил блъснат около 23:00 часа в понеделник.

Във вторник Люк е бил уволнен от формата за спасители „Корола" заради причини, които не са свързани с обвиненията, каза Бари Ричман, секретар на Съвета на директорите на „Корола Оушън Рескю". Люк е работил там от 2006 година.

Патрулният полицай Би Кей Евънс съобщи, че Асен Захариев в бил ударен от джип и е летял от удара във въздуха около 10 метра, преди да падне на земята. Тялото му е откарано в офиса на съдебния лекар в Грийнвил. Повредите по джипа на Люк отговарят на травмите, нанесени на жертвата. Определена е гаранция в размер на 20 000 долара - най-голямата възможна въз основа на законодателството на щата за извършеното престъпление от клас Ф.

Предстои да излязат резултатите от токсикологичния тест на Люк. По думите на Евънс, Люк ще се изправи днес пред районния съд на окръг Къритък.

Прочетена 856 пъти

Станете почитател на Класа