БЛС: Борисов трябва да уволни незабавно Дянков

1,5 млрд. лева е прибрала държавата от джобовете на здравноосигурените граждани в България за последните 3 години", това заявиха от Българския лекарски съюз на пресконференция. Ние искаме да разберем, как се изразходват тези средства от НЗОК. Тези пари са отишли за покриване на данъците, заяви председателя на съюза д-р Цветан Райчинов. Ние всички сме ги внесли тези пари в държавната хазна. Изпратили сме 3 писма до финансовия министър Симеон Дянков и отговор няма. Средствата, които оставят в края на годината, също не е ясно къде отиват и за какво се изразходват, допълниха от съюза. Това е абсолютна тайна. И по този проблем питахме Дянков, но отговор отново няма, допълни Райчинов.

От лекарския съюз обвиниха Симеон Дянков, че още от 2010 г. е започнал да управлява системата. НЗОК вече е политически инструмент. Тя не е независима и изпълнява политически поръчки, категорични бяха от БЛС. Уважавам много д-р Цеков, но той не може да вземе сам решение, каза Райчинов. Той е политическа фигура. Дянков управлява НЗОК като касичка и тази касичка е сива, допълниха от съюза.

Проблемът със задълженията на болниците също е огромен, продължи Райчинов. Те продължават да затъват. Ние от БЛС няма как да преговаряме за нов рамков договор, разкри той. Българските лекари не са виновни за настоящите неразбории и хаос. Виновен е един човек и ние имаме молба към г-н Бойко Борисов. Тя е, незабавно да уволни Симеон Дянков. Той е вреден за нацията. Всичко до което се докосне и го разваля. Той е опасен и трябва да освободи държавата от своето присъствие, завършиха от съюза.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа