Клоуни помагат за лечението на болни деца

По инициатива на Организация на евреите в Република България "Шалом" и посолството на Държавата Израел от днес до 23 ноември 2012 г. известният израелски актьор Давид Бараши ще представи проекта "Медицински клоуни", съобщиха от "Шалом".

Това е практика, която има успешни резултати в Израел от 2002 г. и днес има около 100 медицински клоуни в педиатричните болници там. След като преминат специално обучение клоуните подпомагат работата на медицинските екипи, които се грижат за лечението на децата. Посещението на Давид Бараши е част от инициативата на ОЕБ "Шалом" "Направи добро" - 70 добри дела за 70-годишнината от спасяването на българските евреи през 1943 г. и почитане паметта на загиналите евреи от Македония, Беломорска Тракия и Пирот в лагерите на смъртта по време на Втората световна война. Ще бъдат обучени трима младежи-доброволци, които ще посещават педиатричните клиники в София.

Днес от 14.30 до 18.00 ч. Давид Бараши ще изнесе лекция в София в учебната кинозала на НАТФИЗ "К. Сарафов", София, ул. " Г. С. Раковски " 108А. Давид Бараши ще разкрие пред студентите как медицинските клоуни чрез универсалния език на клоунадата и смеха преодоляват социалните и религиозните различия, за да помагат на децата да се справят с болестите и страданията.

На 20 ноември 2012 г. от 10.00 ч. Бараши с Николай Николаев ще посетят клиниката по детски болести на Университетска болница "Александровска", София, ул. "Св. Георги Софийски" № 1 и ще се срещнат с децата, които се лекуват в клиниката.

Станете почитател на Класа