„Файненшъл таймс”: Броят на убитите палестинци се увеличава

Най-малко 11 палестинци бяха убити при един от израелските въздушни удари по Ивицата Газа в неделя, сред тях са пет деца и три жени. Израел е изправен пред все по-силен международен натиск да не задълбочава още повече конфликта с предприемането на сухопътна военна операция, пише „Файненшъл таймс”.
Палестинските екстремисти продължиха с ракетния си обстрел по Израел, като четвърти пореден ден тяхна цел бе и Тел Авив. Въпреки това, израелската делова столица реално не бе засегната от ракетите. Трима цивилни в Израел бяха убити при експлозии на ракети, изстреляни от Ивицата Газа през миналата седмица.
Резкият ръст на цивилните жертви идва на фона на засилващия се международен натиск за прекратяване на огъня, като световните лидери призоваха „Хамас” да прекрати ракетния обстрел, а Израел да не предприема обещаната наземна операция. На пресконференция в неделя президентът на САЩ Барак Обама отново потвърди подкрепата си за Израел, но също така предупреди, че е „за предпочитане”, ако съюзникът на САЩ успее да постигне целите си без сухопътна военна операция.

Станете почитател на Класа