Сидеров атакува ДПС в Конституционния съд

Изказването на Ахмед Доган в Кърджали е гавра с българската държавност. Това заяви председателят на ПП „Атака” Волен Сидеров. Вижда се ясно, че ДПС не само е партия на етническа и верска основа, но й осъществява антидържавна дейност, подчерта Сидеров.

С думите си Доган показва, че освобождаването на България от турското робство не е нещо положително. Напротив, той изразява гледната точка на Турция, която води неоостманистката политика. Очаквам в следващо изказване Доган да обяви Руско-Турската война за възродителен процес, каза още националистът.

От думите на Сидеров стана ясно, че „Атака” възнамерява да сезира Конституционния съд за противоконституционността на ДПС. На националистите им трябва за тази цел 48 подписа от депутати. На първо място те ще търсят подкрепа от независимите депутати след това от парламентарната група на ГЕРБ и другите партии.

От „Атака” ще изпратят писмо и до президента, и омбудсмана, в което настояват те да се възползват от правото си да сезират конституционния съд по същата тема.

Националистите призовават и главния прокурор да внесе иск в софийска градска прокуратура за заличаване на ДПС като партия заради нейната противоконституционност.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа