БСП сезира ВАС за референдума

БСП пуснаха жалба до Върховния административен във връзка с референдума. Подаваме жалба, защото ГЕРБ няма да използва Районните избирателни комисии от последните избори, а ще назначава нови, обяви депутатката от Коалиция за България Мая Манолова.

По думите й още с първите си действия управляващите са демонстрирали, че ще се опитат да манипулират първия национален референдум.

Първо промениха въпроса за него, и вместо този, под който се подписаха над 770 000 български граждани, зададоха свой въпрос. След това чрез своите представители в Централната избирателна комисия ГЕРБ доказаха, че са готови да нарушат и закона. Против изискванията на Закона за референдумите, те няма да назначат Районните комисии, а ще използват комисии, доминирани от ГЕРБ, посочи Манолова.

Тя допълни, че към този момент това решение на ЦИК не е публикувано на официалната страница на комисията. „Очакваме решението на върховните административни съдии, с което те да накарат управляващите да се съобразят със закона, каза още червеното острие.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа