Протестът за девинската болница се пренася на жълтите павета

Жителите на общините Девин, Борино и Доспат ще протестират пред Министерския съвет, съобщиха от Инициативния комитет. Въпреки посещението на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, както и предстоящата визита на вицепремиера Симеон Дянков, хората решиха да пренесат недоволството си на жълтите павета.

Протестът в столицата ще се състои в сряда, когато министрите заседават, от 10.30 часа пред сградата на Министерски съвет, където ще се проведе митинг в защита на МБАЛ-Девин и възстановяването на дейността й.

Инициаторите призовават всички родопчани, живущи в София, както и всеки солидарен с проблема ,,здравеопазване'' в България, да вземе участие в протестния митинг.

Протестът е в памет на 14 човека, които са загубили живота си в линейките на Спешна помощ по пътя за смолянската болница, която отстоява на 45 км. път в планински силно насечен район с лоша поддръжка. "Това е единственият символичен жест, който можем да направим пред паметта им и болката на близките им. Абсурдът със здравеопазването в Западните Родопи не може да продължава повече", се казва в съобщението на комитета.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа