Шуменско черпи с бира и гигантски миш-маш на 201-метрова маса

Гигантски миш-маш от 1000 яйца ще бъде една от атракциите на 130-ия рожден ден на Шуменско. Легендарната бира ще отбележи празника на 201-метрова маса в центъра на София на 22-ри септември. Ястието ще бъде приготвено от Ути Бъчваров в огромен тиган с диаметър 2 м. Уникалното съоръжение е направено от челото на парен локомотив от 1907 година и ще бъде поставено върху котлон с диаметър 1,50 м. За огромния миш-маш ще бъдат използвани още 20 кг. сирене, 20 кг. чушки, 20 кг. домати, 20 кг. лук и 50 връзки магданоз. Когато Ути получил предложението за участие в националния рекорд усмихнато възкликнал: „Най-накрая питието и мезето да седнат на една маса!”.

Ястието ще бъде сервирано на гостите на 201-метровата празнична трапеза на Шуменско, която на 22-ри септември ще заеме тротоара на бул. Цар Освободител между бул. Васил Левски и Орлов мост. На нея едновременно ще могат да седнат над 800 гости. С това любимата бира на поколения българи ще постави световен рекорд за най-дълга маса за пикник в света. В момента най-сериозното известно постижение е на вписаната в рекордите на Гинес маса в Сан Франциско, САЩ с дължина 93,04 метра.

Рекордът под надслов „Шуменско хората сбира на маса” ще бъде заснет и удостоверен официално от нотариус. Всеки желаещ може да си запази място на празничната трапеза в специалното приложение на страницата на Шуменско във Facebook: http://www.facebook.com/shumensko.bg/app_420378258020221 до 20 септември.

„22-ри септември е един от най-големите български празници. За нас е чест на тази дата да отбележим и нашата 130-а годишнина, като поканим по добра традиция българите да седнем на една голяма маса.”, обясни Цветелина Милчева, Бранд мениджър на Шуменско в Карлсберг България.

Освен с гигантски миш-маш домакините от Шуменско ще почерпят, разбира се, и с хиляди литри освежаваща бира. Наред с кулинарните постижения на Ути и партньорите от ADI’S COOK & BOOK, гостите ще се забавляват и с музиката на Brazz ViliDJ и веселата компания на Христо Гърбов. 

###

За допълнителна информация:

АгенцияPeeRtopeer                                                                        

Ана Атанасова                                                                                   

GSM0898 369 301                                                                               

еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Станете почитател на Класа