Sony поскъпва в очакване на сделка с Olympus

Акциите на Sony поскъпнаха след появата на информации, че компанията финализира преговорите за финансова помощ на Olympus. Ръстът от 5,4% е най-големият за последните два месеца, предаде Блумбърг.


Наблюдава се позитивна динамика и при ценните книжа на Olympus, която търси допълнителни инвестиции, за да излезе от затрудненото положение. Акциите на производителя на фото- и медицинска техника поскъпнаха с 3,5%.

Sony планира да вложи 50 милиона йени (около 646 млн. долара) в създаване на съвместна компания за медицинско оборудване с Olympus. Очаква се споразумението между двете компании да бъде подписано в близките месеци.

Това ще бъде отлично придобиване за Sony, коментира главният мениджър на Tachibana Securities Co. Кеничи Хирано. Алиансът с Olympus ще позволи на Sony да разшири медицинския бизнес на компанията.

Все още няма официална информация за сделката от страна на Sony и Olympus.

Сериозните проблеми за Olympus започнаха, след като нейни ръководители бяха уличени в укриване на загуби, въвличайки в схемата синдикати с престъпна репутация. Това доведе до сериозен спад в акциите на компанията, арести и разследване на част от висшия мениджмънт.


http://technews.bg/article-27491.html 

Станете почитател на Класа