Над 200 сигнала за пожари са получени днес (ОБЗОР)

213 сигнала за пожари са получени днес до 18 часа. Овладян и локализиран на площ от 10 000 дка е пожарът, възникнал в сухи треви и гори между ямболските села Раздел и Вълча поляна. Екипите доизгасяват отделни огнища. В тъмната част на денонощието гасачески групи ще дежурят по периметъра на стихията.
Продължават действията за локализиране на пожара в горски масив между хасковските села Родопи и Любеново. Огънят е обхванал площ около 2000 дка. Няма опасност за населените места. Продължава гасенето на пожара в местността „Бели бор” в Рила планина. Двадесет пожарникари и горски работници ще дежурят по периферията на стихията. Огънят е изпепелил 1500 дка планинска растителност и гора.
Ново огнище пламна на територията на област Кюстендил днес. Около обяд е било получено съобщение за пожар в сухи треви и храсти в с. Метохия. На място са изпратени пожарникари, местно население, служители на Гранична полиция и на Горското стопанство. Около 13 часа пожар обхвана и борова гора край село Батулия, община Своге.
Формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили участваха в потушаването на пожарите в общините Елхово и Рила.


Информационна агенция "Фокус"

Станете почитател на Класа