Страхотен дебют на Памперса, размаза африканец в Лондон

Най-лекият ни представител на боксовия турнир на Игрите в Лондон - Александър Александров (категория до 49 килограма), постигна страхотна победа при дебюта си на олимпийския ринг. Памперса беше безапелационен и спечели с 22:7 точки срещу Жулиано Макина от Мозамбик.

Александров нямаше проблеми срещу обратния гард на африканеца и още след първия рунд си осигури добра преднина - 8:2. В началото на втората част тежък удар на българина прати Макина в нокдаун. До края Памперса методично увеличаваше аванса си в точките и напълно заслужено продължава напред в Лондон.

Негов съперник на 1/8-финалите ще бъде южнокореецът Джонхун Шин, който е поставен под №2 в схемата на олимпийския боксов турнир. Сблъсъкът ще е на 4 август. Шин почива в първия кръг, но и Александров не се напъна много срещу Макина, явно пестейки силите си за предстоящата по-важна битка.

Успехът на най-лекия ни боксьор е втори за българския отбор на Игрите в Лондон. Както е известно, капитанът Детелин Далаклиев също преодоля първия кръг след категорична победа над Аябонга Сунджика от ЮАР в категория до 56 килограма.

http://cache.daylife.com/imageserve/065N1tn5fI1V4/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/04UB4H28xu4al/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/07AJc3Ogmi0aB/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0boP1y6bs44bG/610x.jpg
 

Станете почитател на Класа