ШЕСТИМА В НАДПРЕВАРА ЗА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНР

ШЕСТИМА В НАДПРЕВАРА ЗА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНР
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    27.05.2019
  • Сподели:

Шестима души ще влязат в надпревара за поста Генерален директор на Българското национално радио - мандат 2019 - 2024 г. В 17:00 часа изтече срокът за подаване на документи в Съвета за електронни медии на онези, които имат куража, визията и отговорността да застанат на руля на най-старата електронна медия у нас - БНР.

 

За шеф на обществената медия се кандидатират: Валерий Тодоров, Анета Милкова, Светослав Костов, Даниела Манолова, Митко Димитров и сегашният генерален директор - Александър Велев.

 

Правилата на конкурса повеляват до 18-ти юни да бъдат оповестени имената на допуснатите кандидати, до 24-ти юни - реда, по който ще стане изслушването в СЕМ в поредните два дни - 26 и 27 юни.

 

Валерий Тодоров е преминал през всички йерархически длъжности на радиото, кореспондент в Москва за седем години, бил е два мандата генерален директор на БНР, член на УС на СБЖ.

 

Анета Милкова бе член на УС на БНТ през мандата на Вяра Анкова, а отскоро - член на администрацията на СЕМ. Г-жа Милкова понастоящем е в неплатен отпуск. Има опит в частните радиостанции. През 2010 г. тя се яви отново за радиошеф на конкурса на СЕМ.

 

Светослав Костов е утвърдено име като спортен журналист, сега - директор на Радио София. Кандидат за втори път за поста генерален директор на БНР. Той наследи поста на ръководител на регионалната младежка радиостанция на общественото радио от Митко Димитров, който бе част от екипа на Радослав Янкулов.

 

Даниела Манолова е отговорен редактор в националната програма за култура на БНР - "Христо Ботев".

 

Александър Велев довършва мандата си, но той бе начело на информационния лидер в радиоефира - БНР, за цял мандат от 2008 г.

 

Финалните резултати от конкурса, гласуването на съветниците от регулатора и името на победителя ще бъдат оповестени на 28 юни.

Станете почитател на Класа