Новият шеф на БНТ Константин Каменаров проговори за скандала с "Панорама"

Новият шеф на БНТ Константин Каменаров проговори за скандала с "Панорама"
  • Автор:  Калин Каменов
  • Дата:  
    29.08.2017
  • Сподели:

Екипът на публицистичното предаване на БНТ „Панорама“ разпространи позиция, с която се обявява против идеите за местенето на деня на излъчване от петък в събота. Новоизбраният шеф на държавната телевизия Константин Каменаров съобщи по време на представянето си пред СЕМ, че „Панорама“ трябва да се премести в събота или неделя (ВИЖТЕ В "ОЩЕ ПО ТЕМАТА"). Ето какво сподели Каменаров:

 

- Г-н Каменаров, от екип на „Панорама“ разпространиха отворено писмо, в което възразяват на идеята ви предаването да се мести от петък в събота. Запознат ли сте с това?

 

- Нито минути не съм имал разговори до момента, защото е прекалено рано. Все пак аз още не съм влязъл в БНТ като директор. Разговорите тепърва предстоят. Иначе и на мен ми е интересна тази реакция, но ще видим. В момента мога да кажа, че нещата са съвсем нормални и никой никого не е заплашвал.

 

САМО В ПИК! Новият шеф на БНТ Константин Каменаров проговори за скандала с "Панорама" и бъдещето на съпругата му Радина Червенова в новините

 

- Ясно е, че няма заплаха. Просто се получава отпор на вашата идея за промяна на деня на излъчване, а това бе заложено в концепцията ви, която развихте пред Съвета за електронни медии…

 

- Никога, никого няма да си позволя да лиша от мнение. Но пък, честно казано, бих предпочел да си говорим, а не да си пишем.

 

- Встъпвате в длъжност на 1 септември…

 

- Живот и здраве, да, тогава.

 

- И още тогава май ще трябва да се сблъскате с тежък казус. Визирам статута на съпругата ви – Радина Червенова, която е водещ в БНТ. Назначението ви за директор ще бъде ли конфликт на интереси… Обмисляте ли какво ще правите?

 

- Разбира се, че обмислям нещата. С встъпването ми в длъжност ще подам официално искане от моя страна до юристи, за да получа и официално тълкувание дали има конфликт на интереси, или няма.

 

- Ще се допитате само до юристите на БНТ или…

 

- Смятам да се допитам до по-широк кръг юристи, за да може нещата да са изпипани според закона.

Станете почитател на Класа