БАЛЪКОВ РАЗКРИВА ИСТИНАТА ЗА ЗАГУБАТА ОТ ШВЕЦИЯ

Тази събота, 7 април социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” продължава проекта си “Големите българи” с втората част от разговора с Красимир Балъков. “Ако си спомняте, предишният епизод прекъсна точно на най-интересното място – тъкмо Балъков започна да разказва пикантни подробности от последния мач в Щатите през ’94-та.” – припомня Мартин Карбовски. – “Днес продължаваме с досега неизнасяни факти от мача срещу Швеция, който загубихме с 4:0 и нито Стоичков стана голмайстор, нито Боби Михайлов стана вратар на първенството.”

Как и защо се сринахме? Имало ли е заговор срещу България? Какви са били истинските взаимоотношения между играчите в отбора? Имало ли завист или бойкот в отбора? Кой какво е искал, кой на кого си е връщал? Спомените на Краси Балъков за онова незабравимо лято дават отговори на всички въпроси за тази неразказвана досега глава от футболната ни история.

“Красимир Балъков живее далеч от България и е един от малкото българи, с които можем силно да се гордеем по цяла Европа и по целия свят...” – коментира Карбовски. – “Балъков е скромен и уверен човек едновременно, изключително гостоприемен и разбран, непукист, който знае какво иска. Той, Балата, е гражданин на света, за разлика от повечето българи. Той е футболист от световна класа, част от легендите в Германия, заедно с Фреди Бобич и Джовани Елбер. Освен това – аз ще ви кажа – Балъков е пич! Той заслужава да бъде богат и заслужава да бъде щастлив. Пожелавам му да бъде треньор още по-добър от това, което беше като футболист – което няма да е никак лесно. Запомнете Балъков – големият българин и знайте, че мечтите се сбъдват!”

 

Отечествен фронт”, събота, 7 април 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Не го изпускай, няма повторение!

Прочетена 1051 пъти

Станете почитател на Класа